Tillverkar en ridhäst ^^

"Red" Kristall lite idag. Började med longering & böja halsen, funkar toppen nu!
Han tar röstkommande väldigt bra (smackningar, "hooo")
Efter det så hängde jag på honom 2-3 gånger från varje sida, sen hoppade jag upp & av 2-3 gånger från varje sida, vill ju ha en häst som står still när man sitter upp så bra att ta grunderna ordentligt!
"Red" runt lite i paddocken i skritt, mest för att få in styrningen, röstkommando funkar bra uppsuttet med.
Blev även lite travsteg, vill inte göra så mycket mer eftersom jag är själv, även att han är väldigt cool med allt så kan han ju bli rädd..



Innan Kristall så red jag Randalin, (har inte ridit henne sen i fredags för vädret & att jag jobbat) först i paddocken & sen på grusvägen, gick fint!
Sista sträckan kort tölt på grusvägen kändes bra, hon kändes avslappnad & låg i formen.

Igår jobbade jag 6.30-16, mörkt när jag gick till jobbet & mörkt när jag kom hem. Deprimerande.
Var på gymmet en sväng med igår, körde ben (tungt) & axlar, sprang på löpbandet med, men orkade bara springa 25 min (+nervarvning 5 min) igår, vet inte om de var för att jag körde slut på benen under gympasset eller om de va för att jag var så trött, jag orkade inte mer helt enkelt. Hade tänkt springa så som jag sprang i måndags, men men, man kan väl inte alltid vara på topp ;)


Dagens gympass

De senaste dagarna har vädret varit totalt skit. Storm-varningar & regn.
Skulle ridit i lördags innan jobbet, men så hade de kommit fram nät i ensilage-balen, nätet hade alltså varit under ett varv/lager ensilage, så morfar och jag höll på med att få bort nätet i en halvtimme typ, då hann jag inte rida.
Igår valde jag att inte rida då de blåste & regnade så mycket. Var ute 2-3 min & smörjde Randalins "sår" med helosan & blev dyngsur..
Idag tänkte jag rida, men Randalin var spänd & rädd, tog in henne i stallet & hon stod & skakade, så jag valde de säkra före de osäkra & longerade henne lite bara.. Sist hon var sån blev de 3 varv i racer-galopp i paddocken & jag flög av, kan säga att jag lärt mig min läxa.. Lät henne springa några varv & hon stannade & "blåste" men sen lugnade hon ner sig... Gör ett nytt försök på onsdag, imorn jobbar jag ju 7-16 så då är de mörk när jag går til jobbet & mörkt när jag kommer hem..

Gymmet då, körde först lite styrka, biceps & triceps. Sen blev de kondition på löpbandet! 45 minuter!! Det ni!
Började med 8.0 km/h i 5 min, sen 8.5 i 5 min, 9.0 i 5 min, 9.5 i 10 min, 10.0 i 15 min (=40 min jogga/springa) och sen nervarvning, 6.0 km/h i 5 min.. Känns skönt nu såhär efteråt.. Blev 6,7 km och ca 468 kalorier bort ;)


Tillägg nr 2

Jag har redan köpt detta själv! :)

Denna gången från Emmishopen.
www.emmi.se


Huvudlag "Diamonds" med Swarovski-kristaller från Hilbar.
Rakt enkel rad. 440 kr
http://www.emmi.se/nackstycke-diamonds-med-swarovskikristaller--p-1363.aspx


Matchande aachennosgrimma från Hilbar, 500 kr.
http://www.emmi.se/aachennosgrimma-p-1634.aspx


Smala lädertygar från Treadstone.
Svarta med rostfria hakar, 379 kr.
http://www.emmi.se/smala-ladertyglar-p-962-c-292.aspx

Randalin skulle bli så fin i ett bling-bling-träns ;)


Lektion för Anna

Igår var Anna hos mig & höll lektion.
Jag red Randalin på halvstången denna gången, annars brukar jag rida lektioner på vanligt 3-delat,
men när jag rider på halvstången blir kontakten lite "finare"
Vi tränade på olika former i tölten, först lång & låg och sedan lite mer rest.
Drivningen får vi inte glömma heller, för mer action. Lite tempoväxlingar i den mer resta formen, nästan ner till skritt & sen öka upp igen.
Den korta tölten funkar riktigt bra nu!
Gick även igenom övergång tölt-trav, Anna förklarade att jag skulle "rida"(/driva) in i traven för det ser mycket häftigare ut på tävlingar.
Var också ute på grusvägen och ökade upp tempot i tölten, fick lite småtips där med. halvhalter & driva.
Anna gör verkligen underverk med oss!
Har redan bokat in en ny lektion om 2 veckor och den 12e ska jag till Hinni för lektion.
Känns skönt att komma igång & skönt med framstegen & vår (min) utveckling.

Idag så klippte jag Randalin igen, hon blev genomsvett innan när jag red. Det hade vuxit ut väldigt mkt sen jag klippte henne sist. Blev mycket bättre nu!

Red henne på skogsvägen idag, med vanligt 3-delat bett. Galopperade på bort-vägen och drev in henne i tölt, och vilken tölt. sen när jag kom tillbaka red jag en sträcka tölt (med mer tempo) på grusvägen och det gick lika bra med de 3-delade som med halvstången. En sträcka trav med lite gas och sen skrittade jag av henne.
Känns som ett väldigt bra ridpass idag!
Så kul när det går framåt & mycket är Annas förtjänst ;)

Kristall

Jag har markarbetat Kristall några gånger regelbundet nu, har även gjort lite innan, men inte lika regelbundet.
Han har börjat förstå att han ska böja halsen och han förstår longering toppen nu!
Det jag har gjort nu i veckan har varit; longerat, både med och utan sadel/träns, böjt halsen, både med repgrimma och träns (tyglarna fästa i repgrimman genom bettet för att undvika direkt tryck från bettet) mycket röstkommandon vid longering (start, öka, stanna) flytta bakdelen, backa från mig, hängt på honom, ledövningar, springa med honom. Har slutat när han förstått och det har gått bra, då har det funkat super till nästa gång.
Jessica har suttit på honom några gånger innan, då har jag longerat henne på Kristall och hon har suttit och böjt halsen på honom med tyglarna.
(Jessica är min lilla försöks-kanin, hehe)
Idag så tyckte jag att hon kunde prova att "rida" honom i paddocken. Longerade henne först och då blev de lite bocksprång i början, men jag tog bort linan, tyckte nästan att den störde honom.
Så hon fick klara sig själv ;) började med att skritta honom och bara "styra" sen smackade hon på honom och det blev både trav, galopp och lite grisepass :P (tror han är 5-gångare, verkar ha lätt för tölten)
Jag tror att det är tackvare markarbetet som det gick så himla bra idag! Sen har ju våra hästar ett toppenlynne med! :D Tanken är att försöka komma ut ganska fort i skogen med honom och sällskap av en annan häst, dels så varierar vi lite och så kanske han inte tröttnar på paddocken.




Jag är med & tävlar!


Klicka på bilden för att komma till tävlingen :)


Underbara Randalin

Red min finaste Randalin idag :)
Började i paddocken, travade på lösa tygar för att få henne mjuk, mycket ytterhjälper för att hålla volten.
Vänster varv funkar jättebra (mot innan) i traven, hon blir inte "springig" vid den öppna delen utan lullar på med sänkt huvud. Känns så skönt att de börjar funka nu igen!
Töltade lite också, höger varv är riktigt lätt för henne, vänster är lite svårare, men de går bättre nu.
Har skärpt till mig & blir inte "hängande" i vänster tygeln utan kan använda ytterhjälperna med, idag funkade de både på stor & liten volt :)
Sen tog jag en sväng i skogen, mycket galopp och trav i början av rundan. Försöker lära mig att sitta ner bättre i galoppen (Randalin är ganska svår att sitta på eftersom hon har så stort steg) har kommit på ett bra knep;
fattar galopp, tar tyglarna i vänsterhanden och tar tag i framvalvet på sadeln med högerhanden & "trycker" mig ner. Känner redan skillnad, och jag börjar komma åt henne bättre med skänklarna då.
Skrittade henne uppe i skogen, de är väldigt kuperat och hon får ha koll på vart hon sätter sina ben.
Töltade henne på hemvägen och vilken tölt vi fick till!
Började efter den långa nerförsbacken, lät henne tölta på i kort tempo, halvhalt och trav på rakan, fattade galopp i den lilla uppförsbacken och tölt igen efter galoppen, kom om henne bra med skänklarna så fick en bra tölt, drev på henne, kortade upp tölten förbi maskinhallen och huset och på sista biten av grusvägen bara drev jag och vad hon gick!! Jag satt och log från öra till öra! Så här bra (snabbt, utan rollningar) har vi aldrig töltat, själva. Sist vi gjorde det red Anna ijämte och gav mig tips hela tiden, men idag gjorde jag det själv!!! så härligt!! har man en bra tränare så har man! kul när man känner att det blir sådana här resultat!

Om jag får säga det själv så tror jag att jag har väldigt bra tänk ang min träning;
Anna är min "hemmatränare" som jag rider för regelbundet, hon följer oss i vår utveckling och vet precis hur långt vi kommit & vad vi behöver träna på.
När jag rider för Hinni har Anna alltid varit med och sett vad vi gått igenom så hon kan hjälpa oss vidare med det.
Jag tror inte riktigt på det att "hoppa runt" från tränare till tränare, jag tror att man tjänar mer på att göra som jag gör och jag tror att man utvecklas mer!
Ibland kan det säkert vara nyttigt och bra att rida för någon annan så man får lite nya idéer med :)
Men detta är ju min personliga åsikt :)


Snow White And The Huntsman



Tillägg nr 1

Lite tillägg till Önskelistan ;)
Kommer väl fler inlägg när jag kommer på mer saker :P


*Ridvantar Roeckgrip Vinter Dam från Roeckl (stl 8 tror jag) 479 kr (Charlies)


*Mössa Dayton från Kingsland 549 kr (Charlies)


trött

sovit dåligt, jobbat idag.
Mörkt när jag slutat jobbet, ingen ridning idag :( men stack ut i mörkret i hagen och smörjde Randalins "sår" med helosan och pratade lite med henne :P tyckte att det såg bättre ut idag :) hoppas det försvinner nu!

Middag hos mormor idag, Porterstek av älgkött med potatis och sås, nam nam..
och ostkaka till efterrätt! Väldigt smaskigt!


LMFAO- Sexy And I Know It

Uppretad!

Idag på jobbet blev jag riktigt uppretad!
Hade varit ute på lunch och min kollega ringde på mig för det var mycket folk i butiken, jag går ut, öppnar andra kassan.
Första som kommer dit är en kvinna, som tankat för typ 880 kr och köper annat, totalt ca 930 kr.
Hon plockar upp 800 i 20-kr sedlar och säger att han vill betala resten på kortet.
Tyvärr så går inte det, säger jag. Det funkar inte i våra system, hon säger att det går överallt, men konstigt att de inte funkar hos här.
Så länge jag har jobbar här (snart 7 år) så har vi aldrig kunnat dela betalningen på kontant/kort, förklarar även det för henne. Hon står och dividerar en stund,.
Då säger hon att jag är oproffesionell!
Är det mitt jävla fel att statoils datasystem inte gör det möjligt att slippa på kontant/kort!!?? Det sa jag dock inte till henne, men jag hade god lust att be henne flyga och fara, men det är lite svårt att göra det i mitt yrke.

Jag trivs jättebra på mitt jobb och jag har det jävligt bra på jobbet, bra chefer, bra tider, roligt osv..
Skulle nog inte kunna ha ett bättre jobb,
Men sånna här kunder kan verkligen förstöra hennes ens dag :(

och om jag nu är så oproffesionell, varför har andra kunder erbjudit mig jobb?!
och utan att skryta så är jag en jävligt bra säljare ;)

Lektion för Anna

Anna var här idag och höll lektion för mig och Randalin.
Idag var det repetition av ytterhjälper bara, inget nytt! :)
Försöker lära mig att få in ytterhjälperna bättre och att använda innerhanden mindre.
Har fått lite "hemläxa" tills nästa lektion om 2 veckor ;)
Hoppas jag kan visa en förbättring då!

Har även hunnit med gymmet ikväll, rygg och mage blev det och 35 min på löpbandet, körde nästan samma som sist, men de sista 3 minuterna (innan nervarvningen) så sprang jag på 11 km/h.
Ökar hastigheten lite varje gång :) Idag kändes det inte så jobbigt, hade nog orkat springa lite till, men börjar sakta med att jobba upp konditionen.

Önskelista ;D

Tänkte göra det lätt om någon tänkt köpa julklapp till mig (fyller ju även 25 i januari med, hehe)
Men jag tänker ge lite tips på vad jag önskar mig, håll tillgodo ;)


*Motionsband från Attract (rosa) 4 499 kr
www.attract.nu


*Kameraobjektiv Tamron AF 70-300mm med Pentax-fattning 1374 kr http://www.fotokungen.com/tamron-af-70300-456-di-for-pentax-p-2141.aspx?utm_source=pricerunner&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricerunner


*Stigbyglar med stegrande häst från Topreiter 695 kr www.agerstaridshop.nu


*Film Box 9-Pack 1200 kr http://www.horse4ever.com/2011/07/31/film-box-9-pack/


*Ridlektioner, Presentkort på Charlies går ju alltid hem med ;)




Randalin otursfågel

Randalin är irriterad i huden bakom sina framknän.
Hon har fått som "skorpor" av varet som kommer från huden.
Har klippt, tvättat och smörjt med Neo-Derma, men har inte hjälpt så mycket.
Testade salsyvase iförgår och då hade det kommit som lite blod, men inte så mkt skorpor.
Igår tog jag salsyvase och massa Helosan-salva och idag kändes det bättre, så jag hoppas att det börjar försvinna nu. Vill ju gärna slippa tvätta/blöta upp det så mycket också så de kan läka.
Ser ut såhär när det är nytvättat och "skorpfritt":



Känns som att det alltid är något fel med henne, förra året hade hon ju kotledsinflammation, kort efter fick hon ett sår infekterat och blev halt. Någon form av "rörelse"störning i våras (som inte var något fel) Utgjutningen vid armbågen senast och nu detta! Stackars gumman!

Red henne lite idag, lite skritt och trav bara på lösa tygar i skogen :) hon är så fin och duktig!

Tisdagens gym-träning

Tror jag ska börja skriva om mina gym-pass regelbundet, kan jag gå tillbaka och kolla hur duktig jag varit ;)
Idag stod ben och axlar på schemat, blev 4*12 av varje.
Brukar oftast träna ben ganska tungt, är ganska så stark i benen. Och brukar oftast få en grym träningsvärk 2 dagar efter :P

Sprang även idag med!
Började med 4 min på 8.0 km, 4 min på 8.5 km, 4 min på 9.0 km, 4 min på 9.5 km, 5 min på 10.0 km, 9 min på 10.5 km! Och 5 min på 6.0 km/h som nervarving. Så totalt så sprang jag 30 min och gick 5 min, sprang lite längre tid på högre hastighet än sist, ska väl försöka öka hastigheten men köra mina 30-minuterspass.
Blev iaf 5.23 km på bandet idag och ca 360 kcal bort
Ett tag så sprang jag 4,5 min på 10 km/h, därefter 30 sek på 14 km/h, kändes som att de va bra intervallträning.
Nu jobbar jag väl mest på "långintensiv", bygger kondition och bränner fett, men jag börjar väl med dom intervallerna senare, bra att variera lite!


puh, jobbigt, men känns bra efteråt ;)


Dagens gym-träning

Blev ett kvällspass idag, känns alltid lite lättare att träna på kvällen, fråga mig inte varför :)
Körde biceps och triceps idag, brukar köra 12 reps och 3 set i varje övning, idag blev det 4 övningar för biceps och 4 övningar för triceps.
Försöker alltid köra ganska tungt, vissa tjejer säger att dom inte vill köra tungt för dom vill inte ha "synliga" muskler, men det krävs väldigt mycket att få synliga muskler..
Men jag kör tungt, kan tycka det är snyggt med "tonade" armar där det syns lite muskler :)
Sprang även 30 min på löpbandet, sprang lite fortare än sist, och det var lite jobbigare än sist. Men konditionen börjar komma igen, är vädigt envis också, har jag bestämt att springa 30 min så gör jag det!
Gick även 5 min för nervarvning. Totalt blev det lite över 5 km på bandet och ca 350 kcal ;)
Skulle vilja ha en löpband hemma, hade varit smidigt :)
Har hunnit med gymmet 4 ggr denna veckan, inte dåligt!

Vaccinering

Idag har Randalin fått sin års-spruta och Snekkja, Kristall, Avaldi och Álfadís har fått den 1a sprutan i grundvaccinationen.
Det gick bra och smidigt med alla, fick bara ta in Gletta och Álftadís för att komma åt Álfadís.

Har varit på gymmet en sväng idag med, har sån jävla träningsvärk i benen, körde ett rejält benpass i tisdags, tungt och sen sprang jag 30 (!!) min + 5 min nervarvning. Idag blev det bara lite rygg och 15 min på crosstrainern på gymmet.
Imorgon kör jag ett löp-pass till! :)
Nu blir det jobb!